Programok

A Hagyomány Hétvégéje


A Komáromi Zsidó Hitközség Chanuka ünnepe alkalmából rendezi meg a Hagyomány Hétvégéjét, melyre minden érdeklődőt szeretettel várunk. A programra a Menház Zsidó Kulturális és Közösségi Központban kerül sor. A belépés díjtalan.

Bővebben...

 

Markovicék a zsinagógában

Első alkalommal kerül sor a Zsidó Nyári Fesztivál fennállásának történetében, hogy a szokásos nyitókoncertet megelőzően 0. fesztiválindító napot tartanak a szervezők, az INFÓRUM Rendezvényszervező Iroda és a Zsidó Idegenforgalmi és Kulturális Központ. Az egyedi alkalomnak megfelelően az est fellépője is különleges lesz: a világhírű Boban Markovic Orkestar ad közel kétórás koncertet a Dohány utcai Zsinagógában.

Bővebben...

 

A zsidóság és a szőnyeg

A Magyar Zsidó Múzeum legújabb kiállítása több szempontból is kiemelkedő tárlat. Nemcsak iparművészeti, hanem átfogó kultúrtörténeti kiállítás esszenciális élményekkel.
Kevesen tudják, hogy a szőnyeg a drágakövek után a második helyen áll az érdeklődés központjában. A szőnyeg fogalmába nemcsak a klasszikus értelemben ismert kárpitok tartoznak, hanem ide soroljuk a zsidó vallási textileket, valamint a szakrális textileket is.

Bővebben...

 
WEBSHOP

judaica.hu

 

Kabbala