Hirdessen a Magyar Zsidó Honlapon!


Kabbala tanfolyam
2007-01-15 23:17:23

A kabbala, ez az ősi, a Bibliára és a zsidó misztikumra épülő tudomány újabban ismét, világszerte divatossá lett. Hívei közt neves tudósokat és művészeket találunk. A kabbala ugyanis modern, rohanó és meglehetősen elidegenedett, elbizonytalanodott világunkban rendkívül fontos lehet. Tanításai jobb önismeretre és önbizalomra nevelnek. A kabbala egyik alapelve a világ és benne önmagunk megjavítása, módszerei és gyakorlatai segítenek eligazodni életünk megannyi problémái között.
Az idén februárban induló új kabbala-tanfolyam előadók között ott találjuk dr. Popper Péter pszichológust, Raj Tamás főrabbit és dr. Tarnóc János irodalomtörténészt. A féléves (februártól május végéig tartó) tanfolyam 15 kétórás előadásból áll. Az előadásokra hetenként egyszer, hétköznap, a délutáni-esti órákban kerül sor. A helyszín és a pontos időpont a jelentkezők létszámától és a velük történt előzetes megbeszéléstől függ. A szükséges segédanyagokat a szervező Makkabi Kiadó folyamatosan a hallgatók rendelkezésére bocsátja.
A kabbala tanfolyamra — a nagy érdeklődésre és a korlátozott létszámra tekintettel — január 30-ig lehet jelentkezni. A 30 órányi előadás-sorozaton való részvétel költsége összesen 20.000.- forint. Jelentkezni lehet a Kiadó szerkesztőségében (V. Szt. István krt. 11.) személyesen vagy telefonon (354-1560, illetve a 06-20-951-3281 vagy a 06-70-263-7816 mobil számon).
A kabbala tanfolyam tematikája
1. Mi a kabbala? A kabbala világa: hogyan kerülhetünk kapcsolatba vele, és miért fontos ez számunkra? A kabbala művei és irányzatai.
2. Elméleti kabbala. A kabbala története és alapfogalmai. A szefirák (szférák) tana. Az életfa (élethajó, menóra). A négy világ.
3. A betű és a szám misztikája. A héber numerológia.
4. A 22 betű felosztása és szellemisége. Istennevek és angyalnevek.
5. „Ismerd meg magadat!” Az önismeret szerepe a kabbalában.
6. Az ember, mint „Isten képmása”. A „világ megjavítása”, a kabbala tanítása szerint.
7. A siker titka a kabbalában. Hogyan legyünk sikeresek?
8. A boldogság képlete a kabbalában. Hogyan boldoguljunk az életben?
9. Férfi és nő a kabbalában. Szerelem és párválasztás.
10. A szavak és a nevek titka a kabbalában. A kabbala bibliamagyarázata.
11. Lélek és energia a kabbalában. Isteni és arkangyali erők.
12. A gyógyító kabbala és módszerei. Öngyógyítás. A gyógyító erők és a gyógyító hangok.
13. Gyakorlati kabbala. A meditáció a kabbalában. Meditációs gyakorlatok.
14. Gyakorlati kabbala. Színek és bolygók. A hét napjai és a holdhónapok. A hangok a kabbalában. Élő és élettelen a kabbalában. Ásványok, növények és állatok. Kabbala és asztrológia.
15. A kabbala szimbólumai. Kámea, talizmán, amulett és erőtábla. Alkalmazási módszereik.Vissza